İSG ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

İSG ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNE VERİLDİ

27.07.2021

Ocak ayından itibaren verilmeye başlanan İSG (iş sağlığı ve güvenliği) ödülleri sahiplerine ulaştı. Olası kazaların önlenmesi ve İSG kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla başlatılan İSG ödül sistemi, çalışanlar arasında da yoğun ilgi ile karşılandı.  İSG ödül sistemi sayesinde, önceden fark edilebilecek birçok kaza riskleri değerlendirilerek minimize edildi. İSG ödülleri kapsamında farkındalık oluşturan çalışanlara; 1 tane gram altın ve günün anlam ve önemine binaen sertifikaları Yatağan Termik Enerji A.Ş Santral Direktörü Oğuzhan Yıldız, ENTEK Elektrik İnşaat A.Ş. Bakım Müdürü Alp ÖLMEZ ve Termik Grup Şirketleri İSG Müdürü Faki Binboğa tarafından verildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Binboğa bu gibi uygulamaları devam ettireceklerini belirterek hedeflerinin sıfır iş kazası olduğunu söyledi. Çalışanlar sertifika töreni sonrasında İSG ödül sisteminden memnun olduklarını dile getirerek mevcut uygulamanın çalışanları hem motive ettiğini, hem de olası iş kazalarının önceden fark edilmesi noktasında farkındalık yarattığını dile getirdiler.

 Ocak ayından itibaren ödül alan çalışanlar ve katkı sundukları alanlar ise;

 

Fikret Tandır; Monitör pompa bölgesinde 6KV’luk yüksek gerilimle çalışan su pompalarının su içerisinde kalması nedeniyle hayati tehlike oluşturduğu için su içerisinde girmeyerek bölgenin emniyete alınması talebinde bulunmuş. İzolasyon sağlandıktan sonra çalışmaya başlamasını sağlamıştır. Yapmış olduğu güvenli davranışla İSG yaşam kültürüne katkı sağlamıştır.

Kadir Erarslan; Ambar sahasının dışında Turgut yolu üzerinde meydana gelen yangını itfaiye birimine bildirerek yangının ambar sahasına ulaşmadan söndürülmesini sağlamıştır. 

Adil Uysal; Entek A.Ş. Tınaz Açık Ocak İşletmesi dekapaj sahasında kazı-dolgu ekibinde “Ekskavatör operatörü olarak çalışma yaptığı sırada yüklenici firmanın yaptığı patlatma faaliyeti sonrası patlatılmış yığında yaptığı kazı çalışması esnasında kontrolü ve dikkati ile patlamamış patlayıcıyı tespit etmiş, alanda emniyeti sağlamak adına işi durdurup derhal amirlerine durumu bildirmiştir. Olay sonrası patlayıcı uygun şekilde bertaraf edilmiş, alanda tekrar kontrol sağlanarak güvenli çalışma ortamı sağlanmıştır.

Mehmet Menteş, Samet Ünal, Veli Yılmaz, Cihan Çetin, Recep Benli, Burak Birinci, Mesut Uslu, Mehmet Ali Çakal, Mehmet Gülek ise çalışma alanlarında almış/aldırmış olduğu tedbirlerle İSG yaşam kültürüne katkı sağlamışlardır.