ÇİFTÇİLERİMİZE ZEYTİN KASASI DAĞITTIK

ÇİFTÇİLERİMİZE ZEYTİN KASASI DAĞITTIK

28.12.2023

Yatağan Termik Enerji olarak Yatağan’da zeytin üreticilerine 11 bin adet gıda kalitesine uygun zeytin kasası dağıttık. Yatağan Termik Enerji kurumsal sosyal sorumluluk projesi kapsamında Yatağan’a bağlı Turgut, Yeşilbağcılar, Şahinler, Yeniköy ve Kapubağ Mahalleleri’nde geçimini zeytincilik ile sağlayan yaklaşık 230 çiftçiye zeytinlerin nakliye sırasında zarar görmemesi sağlıklı koşullarda depolanıp saklanması ve bu yolla yağ kalitesinin korunmasına destek olmak amacıyla 11 bin zeytin kasası dağıttık. Yatağan’ın Turgut Pazar yerinde yapılan törende konuşan Sosyal Yatırımlar Proje Danışmanı Ali Kapucu projenin amacının zeytin üreticilerine destek olmak olduğunu belirterek; “geçimini tarımsal üretim ve zeytincilik ile sağlayan kıymetli vatandaşlarımıza destek olmak istiyoruz.Projemiz ile çiftçilerimizin zeytinlerin ezilmelerine neden olan çuvallar yerine gıda muhafaza ve taşıma yönetmeliklerine uygun malzemelerle üretilmiş kasalar ile taşınması sağlanmış olacaktır. Bu konuda talepte bulunan çiftçilerimize destek olabildiysek ne mutlu bize” dedi.
Törende konuşan Yatağan İlçe Tarım Müdürü Vekili Yücel Demircan, çiftçilere verilen destekten mutlu olduklarını ifade ederek; “önceliğimiz çiftçilerimizin zeytinlerini konforlu bir şekilde taşımalarını sağlayarak zeytinlerin kalitesinin korunması, bu anlamda verilen desteği önemsiyoruz.” dedi.
Düzenlenen törende 5 bin adet kasa Turgut Mahallesi’nde yaşayan ve kasa talep eden üreticilere teslim edilirken, kalan 6 bin adet kasanın da komşu mahallelerdeki üreticilere dağıtımı başlatıldı.