YATAĞAN TERMİK ENERJİ AFET BÖLGELERİNDE

YATAĞAN TERMİK ENERJİ AFET BÖLGELERİNDE

14.02.2023

Dayanışmanın gücüne inanıyoruz. Yatağan Termik Enerji Üretim A.Ş. olarak, Aydem Enerji’nin tüm grup şirketleriyle birlikte ilk günden bu yana, AFAD ve Kızılay ile koordinasyon halinde, deprem bölgesine destek olabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Grup şirketlerimiz çapında 44’ü arama kurtarma olmak üzere 160 kişilik ekibimizle deprem bölgesindeki çalışmalara destek oluyor; bölgenin enerjilendirilmesi ve iletilen yardım malzemelerin dağıtımı için çalışıyoruz. Hatay’da Kızılay ‘la birlikte her gün 2.000 vatandaşımıza yemek desteği sağlıyor, çevre köylere erzak ve sıcak yemek dağıtımlarımızı sürdürüyoruz.

Yatağan Termik Enerji olarak, gönüllülerimizle birlikte grup genelinde toplanan yardım malzemelerini tasnif ediyor, tırlarla bölgeye gönderilmesini sağlıyoruz.

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi olan ve 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremlerin ardından Aydem Enerji ve tüm şirketleri yardım için seferber oldu. Depremin meydana gelmesiyle birlikte arama kurtarma çalışmalarına yoğunluk verilirken Yatağan Termik Enerji olarak bizlerde bu konuda deneyimli olan 26 madenci çalışanımızı profesyonel ekipmanlarıyla aynı günün akşamında Hatay’a arama kurtarma çalışmalarında destek olmaları için gönderdik. Zonguldak’tan yola çıkan Türkiye Taş Kömürü İşletmeleri’nde görev alan ve arama kurtarma çalışmalarına gitmek için görevlendirilen çalışanları sahaya ulaştırmak için 3 şoför eşliğinde 1 otobüs ve 1 minibüs tahsisi yaparak çalışanların sahaya ulaştırılması görevini üstlendik. İlk günden yemek yardımlarında Kızılay’a destek olmak için 8 aşçı arkadaşımız bölgeye ulaşarak yemek desteği için çalışmalara başladı. Gerek arama kurtarma çalışmaları gerekse enkaz kaldırma çalışmalarında destek olmak için maden mühendisimiz eşliğinde 3 iş makinesi ve 9 kişilik kepçe operatörü ile ekibimiz bölgeye ulaştı. Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine bir tır dolusu yardım malzemesi gönderildi. Dış mekân sobaları ve taziye çadırları AFAD’a gönderildi. Afet bölgelerinde hasar tespit çalışmalarına katılmaları için Yatağan Belediyesi İnşaat Mühendislerinin bölgeye ulaşmaları adına 2 adet binek araç tahsis edildi. Muğla Adli Tıp Kurumu uzman hekimlerinin bölgeye ulaşmaları ve tıbbı malzeme yardımlarının bölgeye taşınması için bir 1 adet araç kendilerine tahsis edildi. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün bölgeye ulaştırmak için hazırladığı yaklaşık 300 ton civarındaki odunun afet bölgelerine ulaştırılması görevini üstlendik. Eski variller çalışanlarımızın katkılarıyla sobaya dönüştürülerek deprem bölgelerinde kullanıma hazır hale getirildi. Depremin yaralarını dayanışma ile hep birlikte saracağız.